1664735299690_david-brooke-martin-50cGSHm1Jro-unsplash-me.jpg

Mitä on energia?

1664735299690_david-brooke-martin-50cGSHm1Jro-unsplash-me.jpg

Qi. Chi. Prana. 


Qi, Chi tai prana energia on elämänvoima, joka virtaa jatkuvasti kehon läpi. Sanotaan, että jos sitä estetään tai muutetaan, johtaa se sairauksiin, vaivoihin, kipuihin ja masennukseen. Se on elämänvoima, jota voidaan keskittää ja vapauttaa ja jonka voidaan antaa virrata ihmisen haluamalla tavalla. Se tarkoittaa suurinpiirtein samaa kuin “energia” länsimaissa.  Pranaa on sekä ”hyvää” eli korkealaatuista, että ”huonoa” eli matalalaatuista. Meissä jokaisessa on sekä maskuliinista  että feminiinistä pranaa tai energiaa. 

Me imemme itseemme jatkuvasti pranaa eli elintärkeää elämänenergiaa. Sitä saadaan suoraan auringosta, ravinnosta ja ihmissuhteista. Yleisesti ottaen aina kun vastaanotamme viboja, fiiliksiä ja tuntemuksia erilaisista ihmisistä, paikoista ja tilanteista, vastaanotamme pranaa. 


Qi, Chi, Prana, tämä elinvoimaa antava voima, kattaa itämaalaisten mukaan kaiken monessa eri muodossa. Eri itämaisten käytäntöjen, kuten muun muassa tai chin, akupunktion ja reikin, tavoitteena on helpottaa energian vapaata virtaamista tai keskittää sitä uudelleen tiettyyn tarkoitukseen. 


Energiaa on siis kaikkialla. Se on kaikkea ja kaikessa. Minussa, sinussa, tavaroissa, asioissa, sanoissa, tunteissa .... Kaikki on energiaa ja kaikki värähtelee.

Kivi on tiheämpää energiaa kuin pilvi.


Varmasti olet joskus ollut tilanteessa, että ajattelet ihmistä joka hetken kuluttua soittaa sinulle. Tai tulee kaupassa vastaan. Toisen ihmisen ajattelu muodostaa energeettisen yhteyden häneen. Kysymys kuuluu: Ajattelitko toista henkilöä, muodostui energeettinen yhteys, hän tunsi sen, ajatteli sinua ja päätti soittaa. Vai oliko hän ehtinyt ajatella sinua ensin, muodostaa energeettisen yhteyden sinuun, sinä tunsit sen ja ajattelit häntä ennen kuin hän soitti. Kumpi oli ensin, muna vai kana... ?

Ja joskus vaan ajatukset käyvät saumattomasti yksiin toisen ihmisen kanssa ja ikään kuin luette toistenne ajatuksia. Magic!

Sinä olet energiaa. Tunteesi on energiaa. Ajattelusi on energiaa. Virittäytymällä samalle taajuudelle toisen kanssa, saatte "mystisen yhteyden" toisiinne vaikka ette olisi edes samassa paikassa. Tulee vain "tunne". Fiilis. Intuitio yrittää kertoa jotain. Sanomattakin selvää, etteivät kaikki osaa kuunnella näitä sanattomia viestejä. Mutta se ei tarkoita sitä etteikö niitä olisi. 


Energiahoidoissa energioita puhdistetaan ja sitä virratetaan hoitajan kautta hoidettavaan. Helpotetaan energian virtaamista kehossa ja keskitetään sitä hoidon tarpeen mukaan. Useimmiten tuo tarkoitus on rentouttaa kiihtynyttä hermostoa. Vähentää stressiä ja siten stressiperäisiä oireiluja, koska pitkittynyt stressi tukkii kehon ja aiheuttaa vaivoja.

Tärkeää energiahoidoissa on aikomus. Aie. Hoitajana minun korkein tarkoitukseni on auttaa sinua sinun korkeimmaksi parhaaksesi, esimerkiksi rentoutumaan ja alentamaan stressiä. Sitä aikomusenergiaa minä lähetän sinulle kauttani. Pyynnön ja työkaluja kehollesi rentoutua. Loppuviimein sinä ja kehosi teette todellisen työn. Hoitaja vain auttaa. 


Energiaa et voi nähdä, mutta silti näet sitä joka paikassa. Kaikki näkemäsi on energiaa sen eri muodoissa silti ollen samaa energiaa. Olet siis samaa energiaa kissasi, koirasi ja sohvatuolisi kanssa. Näin ollen värähtelevänä, energeettisenä olentona voit virittäytyä samalle taajuudelle vaikka jukkapalmusi kanssa. Uskoit energiaan tai et. Silti se on. 


"Kehossamme on energiaa monessa muodossa. Sitä on lämpönä, liikkeenä ja monenlaisena muuna sähkömagneettisena energiana. Se liittyy jokaiseen kehon osaan sekä ajatuksiin, liikkumiseen, ravintoomme ja ilmaan, jota hengitämme. Jokaisen solumme kalvolla on sähköinen jännite ja siten jokaista solua ympäröi sähkömagneettinen kenttä. Energiaa on elimistössä paljon myös molekyylien välisissä liitoksissa, jotka ylläpitävät rakennetta ja toimivat tietynlaisena järjestävänä voimana."

"Kehossa olevaa energiaa voidaan tutkia jatkuvasti uusin ja kehittynein laittein, mutta sen monenlaisten ilmentymien ymmärtäminen on vielä melko vähäistä, etenkin jos todellisuuden käsittäminen nojaa vain mitattaviin seikkoihin."

"Itämainen filosofinen käsitys näkee energian rajattomana elämänvoimana, joka on aina liikkeessä tai muuntumassa tai pyrkimässä kohti liikettä tai muuntumista. Maailman muodot ja aineet ovat tämän energian ilmentymää. Energian liike ihmiskehossa määrittää terveyttä ja sairautta. Tämä on ykseyteen johtava ajattelutapa, jossa painotetaan erilaisten elämässämme vaikuttavien voimien yhteen sitomista. Energia, joka aiheuttaa sairauden myös parantaa sen. Sairaus on vain yksi elimistön variaatio, ei erillinen tila suhteessa terveyteen."

- Hidasta elämää


Monille energia on pistorasiasta tulevaa sähköä, tehokkuutta ja jaksamista. Todellisuudessa se on paljon enemmän. 

Me kaikki olemme muodostuttu energiasta, joka on tihentynyt fyysiseksi olomuodoksi. Värähdellään omalla taajuudellamme. Myös kaikki ympärillämme värähtelee. Oma energeettinen taajuus vaikuttaa siihen, millaista meidän elämä on.


Tuo jokaisen oma energeettinen taajuus on kuin radioasema. Päätät itse, millaista taajuutta itsestäsi lähetät. Ja vastavuoroisesti mitä vastaanotat. 

Universumi toimii energeettisillä taajuuksilla. Kutsut luoksesi sitä taajuutta millä itse olet. Joten haluat taajuutesi tietenkin olevan selkeä ja kutsuvan luokseen haluamiasi kuuntelijoita. Eli asioita, ihmisiä ja tilanteita. Ehkä iloa, rakkautta, runsautta...


Todellisuudessa suurin osa meistä lähettää omalta asemaltaan hyvin sekalaista taajuutta ja myös vastaanottaa sellaista. Omat ajatukset ja tunteet vaikuttavat merkittävästi omaan taajuuteen. Kaikki ajatukset mihin käytät aikaa, vaikuttavat omaan tunnetilaan sekä energiakenttään. Alhaisen värähtelyn ajatukset tuntuvat raskaina niin kehossa kuin mielessäkin.

Tunteiden avulla saat tiedon itseltäsi ovatko ajatuksesi energiaa kohottavia vai laskevia. Kun ajattelet jotain menneisyyden ikävää asiaa tai tulevaisuuden uhkaa, voit tuntea kuinka se aiheuttaa kurjia tunteita. Kun taas siirrät ajatuksesi iloa tuottaviin, innostaviin asioihin, huomaat kuinka tunne on kevyt ja nostava. Silloin myös energiasi nousee.


Sinä voit hallita omaa ajatteluasi. Se lisääntyy mihin kohdistat huomiosi. Se mihin kohdistat ajatusenergiasi, saa voimaa. Kirjaimellisesti, koska tarpeeksi kauan sitä ajateltuasi, alat lähettämään kyseisen ajatuksen energeettistä taajuutta omalta radiokanavaltasi. Ja koska universumi toimii taajuuksilla, niin saat myös luoksesi tuon tietyn taajuuden asioita todellisuuteesi. 


Tarkoitus ei ole leikkiä yltiöpositiivista ja ummistaa silmät ikäviltä asioilta vaan ennemminkin tunnistaa omia tunnetiloja. Kun olo on raskas eikä mikään tunnu toimivan niin tiedät tipahtaneesi alhaisille energeettisille taajuuksille.

Silloin ainoa tapa saada parempi olo ja korkeampi värähde, on ruveta tekemään töitä oman energian kanssa. Se tapahtuu helpoiten lisäämällä jokaiseen päivään asioita, joista tulee hyvä fiilis. Yksi hyvän fiiliksen tekeminen johtaa toiseen, joka johtaa taas seuraavaan. Pian huomaat energiasi nousevan ja homma toimii taas.

- Seuraa iloa, KaisaWKoskinen


Saa ottaa yhteyttä!

045 6510156

mari@isunpuoli.fi

Nii mitenkä?

Yhteydenotot mielellään sähköpostilla tai tekstiviestillä. 

Hoitojen aikana en vastaa puhelimeen.